Košičan Vorel nečakane ukončil kariéru

05.12.2011 Košice

Zľava: Center Košíc Marek Vorel a obranca Banskej Bystrice Juraj Cebák počas prvej tretiny zápasu 54. kola slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy medzi HC'05 Banská Bystrica a HC Košice. Banská Bystrica, 20. február 2011.Foto: SITA/Dušan Hein
 
KOŠICE 5. decembra (WEBNOVINY) - Tridsaťštyriročný útočník hokejového klubu HC Košice Marek Vorel nečakane ukončil kariéru. Vedenie úradujúceho slovenského majstra o tom informuje na svojej oficiálnej stránke.

Vorel už nenastúpi ani v utorňajšom extraligovom súboji proti Nitre. Rodák z Brna pôsobil v českej extralige v Kladne, Zlíne, Znojme, Plzni a Pardubiciach, chuť legionárskeho chlebíka okúsil vo fínskom Tampere, Slovane Bratislava a ruskom Traktore Čeľabinsk. Pred sezónou 2009/2010 sa vrátil do svojho materského klubu Kometa Brno a odtiaľ si to nasmeroval do Košíc, kde získal dva majstrovské tituly.

Český útočník vlastní celkovo až tri slovenské primáty, v roku 2007 triumfoval so Slovanom Bratislava. V aktuálnej sezóne odohral Vorel za Košice 28 stretnutí s bilanciou tri góly a sedem asistencií.
 

Vyberte región